Prachtig boek
Net als 'de Camino' gaat dit verhaal over een roerig gebied (vol oorlog en vrijheidsberoving en in dit geval ook dictatuur en communisme) en wat de heersende denkbeelden zoal met het menselijk brein doen.
Ik vind het prachtig hoe heden en verleden in elkaar gevlochten zijn. Dat geeft zo mooi weer dat er intergenerationeel leed is en welke impact het kan hebben. De personages zijn geloofwaardig en de landschappen en settings worden zeer beeldend beschreven, zonder dat dit afbreuk doet aan het verhaaltempo.
Kortom een dijk van een boek van een geweldige schrijfster.
Ik geef alleen 5 sterren aan boeken die écht indruk maken en waarvan ik weet dat de verhaallijn me zal bijblijven.
Als je zo veel leest als ik (dit is mijn 134e boek van 2024) is dat niet vanzelfsprekend, maar deze thriller heeft indruk gemaakt en ik genoot er van.
Kortom een dijk van een boek van een geweldige schrijfster.