Prachtig verhaal, ook als je geesten spannend vindt
Zelf vind ik het altijd van meerwaarde als een auteur zelf diens boeken inspreekt (mits goed uitgevoerd natuurlijk) en daar is Marieke volledig ingeslaagd. Zoiets is een musicalster natuurlijk ook wel toe te vertrouwen.
De intonaties en de personages worden op deze manier voor mij nog veel levendiger neergezet en ik genoot er van.
Het verhaal zelf is ook magnifiek! Het speelt in drie tijdlijnen; die van Floortje en Floor & die van Fredegunde en Diederich en de opbouw in informatie die je te weten komt is telkens 'just in time' (niet te veel, niet te weinig).
Ik vind verhalen over geesten eigenlijk altijd wat té creepy, maar in dit geval ging ik van Fredegunde houden door haar eigen belevenissen in haar eigen leven en zodoende kon ik me ook verplaatsen in het 'spoken'. Al heb ik me lange tijd afgevraagd waardoor ze toch zo ontspoorde dat ze 'ware liefde' eeuwenlang kapot wilde blijven maken.
Maar aan het eind is alles duidelijk en het voelt rond en goed. Praktisch alles komt geloofwaardig op me over, zo geloofwaardig zelfs dat ik her en der twijfel aan het 'fantasy' gehalte... hoeveel hiervan kán in het echte leven? Ineens voelt het allemaal heel plausibel. Ben ik net als Kevin over te halen om te geloven in dit alles?