Prachtig geschreven (kinder)verhaal over een indrukwekkende gebeurtenis

Claudia Stinne 23 maart 2025 Auteur
Wat een mooi geschreven boek!
Prachtig om vanuit de beleving van een jong kind mee te beleven hoe heftig de watersnoodramp was...
De titel is al heel indrukwekkend, evenals 'papa gooide mij van het dak'. Je proeft er gewoon het ongeloof en de onwerkelijkheid in, de grootsheid van iets wat voor een kind totaal niet te bevatten is. De onzekerheid en angst zitten gewoon in de woorden gevangen. Echt heel erg mooi.
Ik lees geen flapteksten of recensies vooraf (al heb ik geloof ik lang geleden wel iets over dit boek gelezen, waardoor het op mijn TBR kwam), maar als je me had verteld dat het een literair verhaal was, had ik je ook geloofd. Nu staat het ingedeeld in de categorie junior/jeugd en dat is vermoedelijk ook terecht, maar de schrijfstijl is absoluut heel erg mooi. Vaak vind ik literatuur overtrokken en overdreven bloemlezerig... De woorden van Selma Noort kwamen bijna letterlijk bij me binnen.

Een absolute must-read dus!

Meer recensies van Claudia Stinne