Ik hááááát onrechtvaardigheid!
Na de boeken minstens 2x te hebben gelezen (in het Nederlands) én de films meerdere keren te hebben gezien, is dit nog altijd één van mijn meest favoriete series.
Dit jaar heb ik besloten om een aantal 're-reads' te doen in de originele taal (Engels).
Ik trap af met de Harry Potter-reeks. Ook The Lord of the Rings & A Song of Ice and Fire staan op mijn wensenlijstje. Door luisterboeken ga ik razendsnel heen, dus het moet te doen zijn om al deze boeken in 2025 te luisteren (mits ze op Storytel staan... dat heb ik nog niet van alle delen uitgezocht).
Over het verhaal zelf hoef ik niks te zeggen, volgens mij kent iedereen het wel...
Bij herlezen valt me altijd wel op hoe geniaal het in elkaar zit en hoe de kleine verwijzingen van het begin op het eind allemaal op hun plek vallen.
Dit is het deel waar ik het meest 'tegenop zag' omdat ik zo'n enorme hekel aan professor Umbridge heb. Dat gezwendel en de onrechtvaardigheid waar zij voor staat. Brrr, ik krijg daar werkelijk de kriebels van.
En dan de verwikkelingen in het ministry of Magic met de grote finale en de persoonlijke klap voor Harry... Verdrietig.
Ik was eigenlijk vergeten dat er nog een soort plottwist aan het eind zit waarmee Harry mogelijkheid had gehad om op een makkelijkere manier contact te hebben met Sirius... Dat hij daar niet meer door van slag is, snap ik eigenlijk niet. Maar verhaallijn-technisch gezien heeft het geen zin om de gevoelens (die al mooi aan bod zijn geweest) nog eens opnieuw te benoemen. Dus ik begrijp de keuzes.
Dit deel krijgt van mij nog steeds 5 sterren, omdat het geniaal in elkaar zit, levendig geschreven is, mooie personages heeft mét een prachtige ontwikkeling, maar dit is zékér geen favoriet boek van mij (al viel het herlezen mee, overall is het verhaal gewoon te prachtig).