Jammer dat het nu afgelopen is!
Vier delen lang ben ik meegesleurd in de belevenissen van Esme en Shaena. Het voelt alsof ik een stel vriendinnen achterlaat met het dichtslaan van dit laatste deel... en hoewel ik hen achterlaat 'op een goede plek' (zoals het een goede feelgood betaamt), kan ik niet ontkennen dat ik de dames een beetje zal missen. Net als Drumnadrochit.
Toevallig zit een vriendin van me nu in Schotland en zij deelt via Polarsteps veel plaatjes van de highlands, de mist, de regen en niet te vergeten de landschappen die desondanks prachtig zijn. Het maakt dat ik nog veel meer kon meeleven met deze romans.
Zowel inhoudelijk als qua schrijfstijl is dit vierluik een absolute aanrader en ik kan niet wachten om meer te lezen van Vanessa Gerrits. Gelukkig heeft ze nog heel wat boeken op haar naam staan, dus ik ga blij verder!