Re-read in het Engels

Claudia Stinne 08 maart 2025 Auteur
Vorig jaar las ik de eerste twee delen in het Nederlands, nu (als voorbereiding op Onynx storm) herlas ik de boeken in het Engels.
Omdat het een re-read is en ik het vorig jaar als favoriet beoordeelde, heb ik dat nu weer gedaan... al moet ik eerlijk bekennen dat er best wel wat 'dode stukken' in dit boek zaten en ik de misverstanden tussen Violet en Xayen té lang vond duren. Heel eerlijk gezien zou ik op 4.5 ster uitkomen.

Ook nu was ik weer verrast dat ik (best wel belangrijke) dingen 'vergeten was' ("Oja-moment" terwijl ik las), zoals de verwikkelingen op het einde rondom Xaden en de moeder van Violet.

Alles bij elkaar nog altijd een fantastisch boek vol draken en andere mythische wezens, met goede personageopbouw, karakterontwikkeling, aandacht voor minderheden, lekkere spice en magie... Veel componenten waar een liefhebber erg goed op gaat en dus snap ik de (Insta)hype volledig.

Meer recensies van Claudia Stinne

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.