Het grapje werkt niet meer voor mij
Het eerste deel beviel me beter dan deel twee en deel drie duikt daar nog weer een eind onderdoor.
Ja, er zitten grappige stukjes in. Maar ik kon niet in het verhaal komen. Het voelde als heel veel losse brokken die gekunsteld aan elkaar waren geplakt. Personages die niet tot leven kwamen en stukken tekst die extra langdradig waren gemaakt om zogenaamd grappig over te komen. Nee, helaas.
Nu ben ik ook echt geen SF-liefhebber, maar van Engelse droge humor word ik normaal wel blij en dat stukje werkte voor mij in de eerste delen dus beter dan op dit moment.
Normaal gesproken ben ik iemand die de hele dag met een oordopje in loopt en zo luisterboeken in zich op slurpt (tijdens autorijden, schoonmaken, tuinieren, wandelen etc.), met dit boek waren er momenten dat ik er tegen op zag om verder te gaan. Zucht, nog meer onzin aanhoren dacht ik dan.
De serie stopt hier dus wat mij betreft.
Wie weet pak ik boek vier ooit nog op als fysiek boek. Ze staan in de kast namelijk, gekregen van een vriend die ze weg deed... Misschien werkt het lezend, in mijn eigen tempo met mijn eigen intonatie erbij wel goed.
Al spreekt Martin Freeman de boeken wel heel leuk in hoor, met stembuigingen en volumewisselingen. Het kan ook goed zijn dat ik er lezend he-le-máál niet doorheen kom. We'll see. Eerst zijn er een heleboel andere boeken aan de beurt die nog ongelezen in de kast staan.
De serie stopt hier dus wat mij betreft.