Vreemde Japanse thriller
Vreemde Japanse thriller waar ik nog niet helemaal uit ben wat ik ervan vindt. Het verhaal zelf is vrij simpel: rechercheur was betrokken bij ontvoeringszaak, meisje werd gedood en de moord werd niet opgelost, en komt nu per toeval aan nieuwe informatie over die zaak. De rechercheur in kwestie is bij de zaak betrokken, omdat zijn eigen dochter ook verdwenen is.
Maar daarna gaat het verhaal vooral de diepte in over de corruptie en bekrompenheid van het Japanse politieapparaat. Het leest soms meer als een studieboek dan als een thriller, als ons wordt uitgelegd hoe de districten allemaal werken en wie wie is. Gooi daarbij dat het een wirwar aan Japanse namen is en je ziet door de bomen het bos niet meer.
Voor zoveel lezersleed is dit boek eigenlijk gewoon te lang. De zaak wordt aan het einde weer ergens opgepakt en dan razendsnel afgehandeld.