Hij zal je huisarts maar zijn

Cobi99 23 juli 2022
Van Herman Koch ben ik al langere tijd een fan. Zijn boek Zomerhuis heb ik net uit. De huisarts Marc speelt de hoofdrol en hem wacht een vervelende tijd, nu hij voor de medische tuchtcommissie moet verschijnen. In het verhaal wordt langzaam duidelijk waarom Marc zich daar te verantwoorden heeft.
Dit alles gebeurt op de droge manier waarop Herman Koch een verhaal kan vertellen en waarbij personages op de hak worden genomen. Zo blijft de scène in het zwembad met een verstandelijk beperkte jongen lang bij me hangen.
Marc is niet helemaal zuiver op de graat, maar ergens is zijn gedrag wel voor te stellen. Toch maar drie sterren, omdat ik het boek teveel weg vindt hebben van het Diner, Kochs vorige boek dat hoge ogen gooide. Hij probeert het trucje van de cynische man in een absurde situatie te herhalen en heeft eigenlijk alleen de setting veranderd. Koch moet toch beter kunnen?

Meer recensies van Cobi99