Een verhaal dat je raakt
Dit boek heb ik bij toeval in handen gekregen om vooruit te lezen, en ik heb ervan genoten! Dank Ambo Anthos voor het vooruitleesexemplaar in ruil voor een recensie.
Deze ontroerende roman met onvergetelijke personages over inheemse tradities en westerse drang deze uit te wissen, heeft me enorm geraakt. Vanaf het begin zat ik helemaal in het boek. Het leest prettig doordat de hoofdstukken om en om vanuit twee personages geschreven zijn. Je leeft zo met de personages mee dat je graag wilt doorlezen om meer over hun leven te weten te komen, en hoe het eind zal zijn….!?
De twee personages, Joe en Norma, leer je goed kennen. Beide prachtige uitgediepte karakters raken je. Je volgt hun beide levens, dromen en verhalen. De nodige historische gebeurtenissen worden beschreven waarbij je vooral de onderdrukking van de indianen pijnlijk voelt. Het is geen verdrietig verhaal maar een inkijk in het leven van een indiaanse familie en hun manier van leven in de jaren zestig.
Over het verhaal:
Joe ziet zijn zusje Ruthie op haar favoriete steen zitten terwijl de familie aan het werk is op het land als fruitplukkers. Hij is de laatste die haar ziet, want niet veel later is Ruthie spoorloos. Schuldgevoel en verdriet blijven hem de rest van zijn leven achtervolgen.
Norma is de andere personage. Norma groeit op als enig kind. Haar ouders zijn streng en overbezorgd. Norma voelt zich niet echt begrepen en ze voelt dat er iets niet klopt ook al geven haar ouders oprecht om haar.
Over het verhaal: