Thriller met actueel thema en prima plot maar niet echt mijn ding
Peter James schrijft een produceert films en televisie series en is ook een van de bestverkopende thrillerauteurs. Naast een aantal losse titels heeft hij de serie rondom inspecteur Roy Grace in het leven geroepen. Dit is het 15e deel uit de serie. De delen zijn zelfstandig te lezen en de boeken zijn al in meer dan dertig talen vertaald.
Inhoud: In Londen wacht een man op het vliegveld op de liefde van zijn leven en in Florida wacht een man op zijn 'first date'. Beiden komen bedrogen uit. Er komt niemand opdagen én hun geld is spoorloos verdwenen. Ondertussen onderzoekt Roy Grace een aantal internetscams waarbij veel betrokkenen het met de dood moeten bekopen.
Een flinke tijd terug las ik een stand-alone van deze auteur en dat was prima bevallen dus was ik wel nieuwsgierig naar dit boek. Het is het eerste wat ik lees uit deze serie. Ja, het is zelfstandig te lezen maar omdat ik minder afweet van de karakters, wat misschien wel in voorgaande delen is besproken, bleven ze voor mij wat oppervlakkig en dat was jammer. Daarnaast had ik wat moeite om erin te komen. Het boek bevat veel personages en voordat je iedereen in het vizier hebt kabbelt het boek wat door. Terwijl het best een interessant thema is.
De auteur heeft gekozen om in heel korte hoofdstukjes, chronologisch, voorzien van datum, veelvuldig van situatie te switchen. Je zou het bijna scenes uit een film kunnen noemen. Dit geeft zeker wat tempo aan het verhaal maar ik vond het niet echt fijn lezen. Ieder zijn voorkeur.
Het plot zit uiteraard wel goed in elkaar, geen losse eindjes maar dat is ook wel wat ik van deze auteur verwacht.
'een date met de dood' is een thriller over een actueel onderwerp, zit goed in elkaar met prima plot, maar had een voor mij wat langzame start én was het niet mijn vertelstijl. Al denk ik wel als ik de voorgaande delen had gelezen ik het boek anders zou lezen /beoordelen.