Bernink neemt je mee naar de merkwaardige hedgefondswereld
Bernink debuteerde in 2014 en sindsdien heeft hij elk jaar een boek uitgegeven. Zeer productief en een feestje voor de lezer. Je hoeft nooit lang te wachten op de volgende titel.
In ‘hefboom’ slaan we een andere weg in dan in voorgaande boeken. De medische achtergrond van de auteur, die ook hoofdpersonage Koch heeft, komt hier veel minder aan bod. Dit maal staat de hedgefondswereld in het middelpunt. Iets waar ik totaal niets van afweet. Ik ken het woord en daar houd het bij op. In de verantwoording achter in het boek deelt de auteur ook dat het mysterieuse van deze wereld en de onbekendheid van dit onderwerp ook voor hem telde, zelfs na gedegen onderzoek beleef hij vragen houden. Hij heeft het geluk gehad dat een expert hem kon toetsen zodat zijn fictie geloofwaardig bleef. Het is wel leuk om eens een andere kant op te gaan, qua onderwerp. Uiteraard piept het verleden nog wel om het hoekje maar het is een apart onderwerp.
Zoals gewend bij voorgaande boeken blijft de opzet, indeling en fijne korte hoofdstukken gelijk. De schrijfwijze is eenvoudig, de opzet herkenbaar en het leestempo prettig. De karakters zijn realistisch en het verhaal zelf ook zeer geloofwaardig. Door een moord en ontvoering, en alle opvolgende ellende, in een verhaal te mengen dat zich afspeelt in het financiële circuit maakt het verhaal toegankelijk voor elke thriller lezer.
Ik vind de verhalen van Bernink vermakelijk, lekker leesbaar en toegankelijk.
Ik hoop dat hij, zowel als Koch, nog voldoende zaken uit zullen gaan zoeken om ons de lezer te vermaken.
Ik vind de verhalen van Bernink vermakelijk, lekker leesbaar en toegankelijk.