Een wonderlijk maar zeker origineel verhaal
Inhoud: Nick verhuisd met zijn moeder van Texel naar het vasteland na de dood van zijn vader. Vrienden heeft hij nog niet gemaakt dus zijn vrije tijd is game - tijd.
Halloween nadert, school moet in lockdown vanwege corona en Nick krijgt bezoek van een geraamte die zijn vader blijkt te zijn. Zijn vader heeft hulp nodig omdat het graf van een Georgische commandant op Texel vernield dreigt te worden.
Nick wil zijn vader helpen maar het probleem is dat hij iemand mee moet nemen van zijn vader. Dat valt niet mee als je nog niet echt vrienden hebt gemaakt.
De titel en de verhaal omschrijving maakte mij nieuwsgierig. De cover is niet voor iedereen uitnodigend en laat Nick zien getroost door zijn overleden vader.
Het verhaal zelf is aan de ene kant zeer laagdrempelig geschreven en soms wat te kinderlijk voor de doelgroep als deze al meer spannende of griezelige verhalen hebben gelezen maar aan de andere kant zitten er een paar stukken tekst tussen die ik weer niet bij tien plus vind passen :
" Spinnenwebben zijn wonderen van creatie. Ze hangen in de lucht als de kunstwerken van Rembrandt in het museum" , ook is een verwijzing naar Laurel & Hardy misschien niet iets wat een kind snapt. ( Mijn dochter van 21 kent dit duo niet).
Hierdoor wordt af en toe de plank misgeslagen. Of dat erg is ligt aan het kind en de ervaring van de lezer.
Het verhaal zelf is mooi verzonnen. Door een stuk geschiedenis erin te verweven ( Georgische soldaten zaten daar echt gestationeerd) heeft het ook wat extra.
Het verhaal heeft een goede opbouw en verschillende thema's komen voorbij en worden goed uitgewerkt.
Het ( niet) hebben van vrienden, het gemis van je vader ( een stukje rouw) en de onvoorwaardelijke liefde die je kan hebben voor iemand zijn denk de belangrijkste.
Het is een wonderlijk maar zeker origineel verhaal
Het is een wonderlijk maar zeker origineel verhaal