Denken in oplossingen en niet in problemen
Ik geef toe dat ik fan ben van het programma " Kamp van Koningsbrugge" en dat ik respect heb voor een ieder die dat aan durft te gaan doen. Dai Carter is hoofdinstructeur in dat programma en diende zelf tien jaar bij Korps Commandotroepen, de Special Forces van de Koninklijke Landmacht.
Wat mij opvalt in dat televisie programma is dat ook al denkt je lichaam nee te zeggen en op te geven dat je dan toch nog een stuk verder kan komen puur door je mindset. Vaak laten wij ons leiden door onze gedachten. Zowel positief als negatief.
Door deze negatieve gedachten om te zetten naar en positieve mindset en je meer te laten sturen door je mentale kracht kom je sterker in je schoenen en beter in je vel te staan. Een mooie missie van Dai Carter: de mentale kracht versterken.
HIj schreef eerder twee boeken voor volwassenen over dit onderwerp en nu dus dit kinderboek. Nou ja kinderboek ? Het is een boek vanaf 8 jaar maar tot..... als volwassenen kan je hier zeker ook nog veel positiefs uithalen.
Na een korte inleiding waarin Dai Carter wat meer over zichzelf, zijn jeugd en hoe hij bij de commando's kwam gaat hij met ons op missie.
Je gaat je verdiepen in 10 speciale krachten: mentale kracht, fitkracht, denkkracht, voelkracht, weerbaarheidskracht, kracht van stress, veerkracht, kracht van grenzen en kracht van leiderschap, om uiteindelijk deze missie te volbrengen.
De auteur staat stil bij elke kracht, geeft voorbeelden, ook uit eigen ervaring en laat zien hoe je om kunt denken zodat je die kracht positief kan laten werken voor je. Verder vind je (fysieke) oefeningen en is het handzame formaat boek zeer praktisch ingedeeld met een goede inhoudsopgave waardoor je snel vind wat je zoekt. De illustraties van Thirza Kok zijn een mooie aanvulling.
Het is zeer toegankelijk geschreven en zoals gezegd een prima en postief boek voor zowel jong als oud! Persoonlijk haalde ik er ook wel een paar weetjes uit. Omdenken tot iets positiefs en denken in oplossingen dan kan iedereen wel gebruiken, thuis, op school of op je werk. Iedereen kan er uit halen wat ie nodig heeft.
Een aanrader voor een ieder die wat sterker in de schoenen wil komen te staan.
In de inleiding heeft Dai Carter het over het springen uit een vliegtuig en aan het einde waag je (fictief) de sprong.
Super stoer : missie volbracht!
Een aanrader voor een ieder die wat sterker in de schoenen wil komen te staan.
Super stoer : missie volbracht!