Weer op reis met de Krieps !
Na enorm genoten te hebben van het grappige en originele deel 1 : de Krieps, van onder naar boven, lag de lat erg hoog voor een vervolg deel.
Maar die lat is met gemak bereikt.
Wederom een hilarisch leuk verhaal waarbij die kleine wezentjes op het lijf weer op avontuur gaan. Dit keer gaan Peer en zijn ( drukke en soms irritante) zusje Kip, op zoek naar hun vader Beter.
Met hulp van klimkriep gaan ze op pad. Hun vader is gevallen op Mango de kat van Jet dus ze moeten hun avontuur tegemoet springen. Tijdens die sprong raken ze elkaar kwijt. Peer ontmoet Flo, een vlo die overal bang voor is en niet kan springen. Maar wat je niet kunt kan je misschien wel leren.
Wie het eerste deel al kent zal meteen de leuke en originele vertelstijl herkennen. Karakter Peer spreekt de lezer meteen toe en heeft een eigenzinnige ( onbewuste) humor en relativeringsvermogen. Soms heeft hij opmerkingen als " je moet in kortere zinnen praten dat leest makkelijker". Dat geeft een extra humoristisch tintje aan het verhaal. Peer denkt over alles veel na en zijn zusje is juist het tegenovergestelde hiervan. Dat geeft een leuke wisselwerking in het verhaal.
Naast de zoektocht leren ze andere Krieps en vlooien kennen maar ook zichzelf. Ze leren over samenwerken, familiebanden, vriendschap en zelfs over verliefd zijn (zonder dat het klef wordt).
De tekst is dus in lekker korte zinnen ( op verzoek van Peer want dat leest lekkerder) waarbij soms speels het blad wordt gevuld,letters worden vergroot of onderbroken door een leuke illustratie.
Een heerlijk boek om te lezen ( 7+) of om voor te lezen.
( Dit keer zonder op mijn hoofd te krabbelen terwijl daar best veel Krieps zouden moeten wonen.
Enne goed nieuws er komt ook een deel 3 !
Maar die lat is met gemak bereikt.
Een heerlijk boek om te lezen ( 7+) of om voor te lezen.
Enne goed nieuws er komt ook een deel 3 !