Misschien prima verhaal in de basis maar de uitwerking viel mij tegen
De dertigste thriller van de Nederlandse thriller koningin. Een behoorlijke aankondiging en de lat ligt hoog als je koningin van de thriller wordt genoemd.
Ik heb van die dertig titels er aardig wat gelezen en ben dus bekend met de toegankelijke vertelstijl van de auteur.
Van te voren weet je dan dat je in flinke vaart door het verhaal gaat. De zogenaamde " vrouwen thrillers" staan hier wel om bekend en het is heerlijk ontspannend leesvoer.
Binnen een paar uur leg ik het boek dan ook gelezen aan de kant. Maar vraag mij af wat ik nu gelezen heb.
Er is gekozen om drie vrouwen te volgen en een dader genaamd X.
Het perspectief ligt ook bij deze personen die elkaar afwisselen per hoofdstuk.
De drie dames krijgen elk een deel in het boek.
Hierdoor kan je bijna zeggen dat je drie keer een casus voor je krijgt. De afsluiting van het verhaal is voor X.
Het geheel is vrij opsommend en voorspelbaar. Zeker de stukken van X die terugblikken naar zijn verleden en hierbij veel in herhaling valt. Op een gegeven moment wist ik dat wel. Het trauma uit zijn verleden was heftig maar de herhaling haalt het tempo uit het verhaal.
De spanningsopbouw is door de opzet van de drie delen ook minder dan dat ik ben gewend van de thrillers van deze auteur.
Kortom niet het beste werk, van wat ik van haar gelezen heb, en dat vind ik best jammer. Ik verheugde mij best wel op dit boek.
Er is gekozen om drie vrouwen te volgen en een dader genaamd X.
Het perspectief ligt ook bij deze personen die elkaar afwisselen per hoofdstuk.
De drie dames krijgen elk een deel in het boek.