Rauw en raakt de lezer meteen
Jaren terug las ik een keer een boek van deze auteur en had er niet veel mee op. Ik denk twee jaar terug kwam ik een andere titel van haar tegen ( harde hand) en was ik om. Wat was dat een geweldig boek. Net als deze. Haar schrijfstijl is rauw en raakt je diep.
In dit verhaal betrekt Amber,een twintiger, een oud arbeidershuisje. Ze maakt al snel kennis met haar oude buurvrouw Cecile en de buurt om haar heen. Als ze verontrustende kindertekeningen aantreft gaat ze op onderzoek uit . 50 jaar geleden woonde alleenstaande Nadia met haar zevenjarige dochter Sonja in het huisje. Sonja blijkt mysterieus verdwenen te zijn. Amber wil weten wat er met Sonja is gebeurd. Spreekt met de toenmalige wijkagent, buurvrouw Cecile en de roddeltantes ( de babbelwijven) uit de buurt. Dan komt ze achter een heel groot drama.
Wat een pakkende thriller is dit.
Geschreven uit verschillende perspectieven ( Amber, Cecile, Sonja en de babbelwijven) ontvouwt zich langzaam het drama wat plaatsvond.
Het laat een historisch tijdsbeeld zien van een arbeiderswijk in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Daarnaast laat het zien wat roddels met mensen kan doen maar ook dat die opzij gezet worden ( nou ja even dan) om toch samen te spannen om de vermiste Sonja te zoeken.
Korte hoofdstukken, een vertelwijze zonder poespas. Gewoon rauw en recht door zee.
Hierdoor raakt het verhaal de lezer en kan je niet anders dan het verhaal in 1 ruk uit te lezen.
Ik kan niet wachten om meer van deze auteur te gaan lezen. De volgende titel ligt al klaar!
Wat een pakkende thriller is dit.