Een goed boek met meerdere spanningsbogen

Cora den Ouden 02 februari 2025
Deze maand lezen wij van de Crime Compagnie "de opgraving". Het verhaal speelt zich af in het stadje Vianen. De verlegen eigenwijze archeologe Anouk krijgt een telefoontje van Jan. Of zij wil helpen met het blootleggen van een massagraf in het stadje Vianen. Samen met Cas met wie zij ooit studeerde beginnen ze aan de opdracht. Het verhaal speelt zich af in het verleden (18e eeuw) in het heden 2024 en een aantal jaren terug. Naast de hoofdpersoon Anouk en het team komt ook een oude onderzoeker Bert in beeld. Wat heeft hij te maken met de massagraven? Ook de net begonnen wethouder Mieke denkt dat de vondst van de massagraven een boost aan haar carriére kan geven. Hoe zijn Anouk, Bert en Mieke met elkaar verbonden behalve dat de wethouder Mieke vroeger het buurmeisje van Bert was. En wat is de rol van Charles uit de 18e eeuw? En waarom duikt de zoon van Bert in een keer op in het stadje, hij woonde toch in Spanje? Niets is wat het lijkt en het verhaal ontvouwt zich in een cosy crime die je blijft bezighouden. En net als je denkt, aha het zit zo, krijg je nog een heerlijk plot in dit boek. Een aanrader voor iedereen, en je leert er ook nog wat van.

Meer recensies van Cora den Ouden

Het nieuwste boek van Evie Woods zit vol magische verhalen en bewandelt de intrigerende grens tussen het alledaagse en bovennatuurlijke. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.