Een wandeling

Corine 07 april 2025
Heen en Weer van Rob van Essen is onderdeel van een serie boekjes geschreven door verschillende auteurs met de gemene deler: Wandelen. Dit verhaal gaat over het wekelijks bezoeken van zijn moeder in een rusthuis te Huizen. Hij reist met trein en bus van Amsterdam naar Huizen. Deze onderneming kost van Essen veel tijd. Tijd die hij aan niks anders meer kan besteden.
‘Toen ik een cursus zenmeditatie ging volgen, diende zich een oplossing aan. Op een van de eerste avonden waarop we in kleermakerszit op onze zafu’s zaten, verkondigde onze leraar dat we vanaf nu elke dag twee keer vijfentwintig minuten moesten mediteren. “Behalve als je het druk hebt.” Zei hij, terwijl hij zijn blik rond liet gaan. “Dan twee keer een uur.”
Vanaf dat moment begreep hij wat hem te doen stond: omdat die bezoekjes aan zijn moeder hem elke week weer zoveel tijd kostten moest hij er MEER tijd voor vrijmaken. Hij besloot bij station Naarden-Bussum niet verder te gaan met de bus maar te gaan wandelen; 7 km heen en 7km terug.
De wandeling, maar ook de laatste periode met zijn moeder worden beeldend en mooi beschreven.

Meer recensies van Corine