Rommelig begin

corinefraikin 21 maart 2025
De redder van Mathijs Deen. Dit boek mocht ik recenseren voor de Hebban Thrillerprijs 2025. Dit is het derde deel van de serie 'waddenthrillers'. Je kunt dit boek losstaand lezen, maar persoonlijk vind ik dat je met een serie bij het begin moet beginnen. Aan de kust van Northumberland wordt, door vakantiegangers, een skelet en zwemvest gevonden. Op het zwemvest staat de naam 'Pollux'. Dit blijkt een Duitse sleepboot te zijn die 21 jaar geleden is vergaan. Iedereen werd gered, behalve de kapitein. De politie van zowel Nederland, Duitsland en Engeland gaat op onderzoek uit. Ze proberen met 'de redders' te praten, maar redders praten niet. De eigenwijze rechercheur Liewe Cupido wordt ook op de zaak gezet, maar hij stuurt zijn jongere collega Xander Rimbach naar Norderney. Als Xander daar vergiftigd wordt moet Liewe toch die kant uit om dingen uit te zoeken. Zal de waarheid na 21 jaar boven water komen en is iedereen daar blij mee? Het begin van het boek is traag en rommelig. De eerste hoofdstukken beginnen allemaal met een nieuw personage. Het duurde daardoor lang voordat ik het echt leuk vond en er in kwam.

Meer recensies van corinefraikin

De sirenen is de nieuwe roman van bestsellerauteur Emilia Hart, een krachtig relaas over de veerkracht van vrouwen en de magie van de zee. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.