Een meeslepend verhaal over een burgeroorlog in Cyprus
Dit is het eerste boek dat ik van deze auteur lees en wat voor een verhaal. Cyprus kennen wij als een toeristische trekpleister maar we staan niet stil bij de burgeroorlog in 1974.. Buren worden vijanden en het eiland krijgt een scheidingslijn. Op dit moment hebben Kostas en Dephne een relatie. Niets speciaals aan zou je denken ware het niet dat Kosta een Grieks-cyprioot is en Dephne een Turks-cyprioot. Ze ontmoeten elkaar in een Taveerne de blije vijg waar een statige vijgeboom pal midden in het restaurant groeit. Maar de oorlog staat hun geluk in de weg en Kostas vertrekt naar zijn oom in London en laat Dephne verweesd achter.
Het verhaal wordt ook deels door de vijgenboom vertelt en geeft ook zo beetje bij beetje haar geheimen prijs.
Het was voor mij een meeslepend verhaal en het las heel vlot. Zeker een aanrader.