Liften naar de hemel
Dit is het eerste boek dat ik van deze auteur lees. Naar het einde van het verhaal kreeg ik dan ook mee dat dit een non-fictie verhaal is en kwamen de gebeurtenissen dan ook nog harder aan.
Dit is het verhaal over de zestienjarige Quintin, die na zijn ontslag uit een jeugdinrichting door zijn ouders naar een streng religieuze gemeenschap in afgelegen Canada wordt gestuurd. Hier wordt hij geconfronteerd met een liefdeloos gastgezin en een harde boer, maar ondanks deze barre omstandigheden blijft hij met een open blik naar de wereld kijken en sluit onverwachte vriendschappen met "Drum de koe', Ruth de gehandicapte dochter van het gastgezin en de zoon van de dominee Mike.
Ik las geboeid van het begin tot het einde en ik had echt een connectie met het hoofdpersonage Quintin. Ik voelde met hem mee en naarmate het einde kwam kon ik de tranen niet meer tegen houden.
Ik vond dit echt een pakkend en aangrijpend verhaal met een vlotte schrijfstijl.