One of you - schim in de nacht

Cottenier Ina 18 november 2024
"One of you"

Waneer de tweelingszusjes Lorie en Nina nog vlug boodschappen doen voor hun verjaardag want de meisjes worden 16 wordt de winkel overvallen. De kassierster en een klant worden zonder mededogen vermoord en de tweeling krijgt de keuze, 1 wordt gespaard en 1 wordt meegenomen. Wat is het motief van de overvallers en wat zijn ze van plan?
Er zijn 2 verhaallijnen. In het verleden volgen we Rik. Maar direct stel je de vraag, wie is Rik? En in het heden volgen we Lorie en Eva.
Ik moet zeggen, van in het begin was ik nieuwsgierig en ik bleef niet op mijn honger zitten want ik was steeds benieuwd naar het volgend hoofstuk. Ik bleef aandachtig lezen maar ik kon er mijn vinger niet op leggen wie de daders zijn. Dan maar verder lezen en ineens was het boek uit met een einde dat ik totaal niet verwacht had. Je hebt je vermoedens of zoekt een motief bij ieder personage in het boek.

Dit was eigenlijk de eerste stand alone van Sterre Carron maar ik mag toegeven dat het boek las als een trein en ik totaal niet dacht aan Rani en haar collega's. Ik was zelfs Sterre zelfs eventjes vergeten. Ik zat echt in een beeldend verhaal dat op geen enkel moment saai of langdradig werd. Voor mij krijgt het een 4 1/2 sterren. Waarom geen 5? Omdat het voor mij net niet aan mijn bewondering komt voor "vals ritueel"

Meer recensies van Cottenier Ina