De kunst van het ongelukkig zijn

ctalreads 07 november 2024
Dit boekje van Dirk de Wachter is een heerlijk inspirerend boek. Ik heb dit boekje jaren geleden gekregen van een talentvolle kwetsbare jongeman die ik een tijd heb mogen behandelen.

Dirk de Wachter legt uit dat in de huidige maatschappij, waar iedereen vaak heel opzichtig zijn eigen geluk najaagt, er geen plek lijkt te zijn voor de niet zo gelukkige medemens. Vaak wordt gesuggereerd dat geluk een verdienste is van iemand. Hoe onrechtvaardig voor al die knokkers, die maar net hun hoofd boven water kunnen houden. Ongeluk mag niet bestaan, er wordt niet over gesproken en men steunt elkaar vaak niet meer. Wat is het gevolg? Vele ongelukkige mensen kunnen niet anders dan zich richten tot de GGZ met enorme wachtlijsten als gevolg.

Dirk roept de medemens, die zo veel geluk "gekregen" heeft op hun verantwoording te nemen en zich bewust te worden en in te zetten voor de grote groep anderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Dus maak eens contact met je medemens, vraag eens hoe het nu echt met iemand gaat en luister...... negeer die roze olifant niet in de kamer!

"Je moet geluk niet willen meten, wees er maar gewoon gelukkig mee. Een tevreden leven leiden is al heel wat."

Meer recensies van ctalreads