Een fantasyrijk boek met verwijzingen naar waargebeurde gebeurtenissen
Mijn mening:
Jen Minkman en Mercy Ngeno nemen je mee in de 'roep van de raaf' naar Afrika. In het eerste deel van het boek leren ze je meer over de gebruiken in Afrika en over het leven van de hoofdpersonen.
Vanaf het moment dat de raaf zich laat zien, begint het verhaal spannender te worden. Ook merk je dat de hoofdpersonen groeien in hoe ze zijn en worden ze steeds hechter met elkaar.
De schrijfwijze van Jen en Mercy zijn vlot en maakt het een makkelijk te lezen Young Adult boek. En op zijn tijd is het fantasy rijk door de magie die benoemt wordt en wat ze hiermee doen.
Het einde van het boek is heel open maar dit wordt in het nawoord mooi beschreven als datj e altijd hoop moet blijven houden.
De roep van de raaf is een fictief boek met verwijzingen naar waargebeurde gebeurtenissen in Kenia en ik hoop persoonlijk dat uiteindelijk op de wereld iedereen gelijk is.