Een avontuurlijk boek over een meisje dat het ziekenhuis hackt, waarbij het thema verlies als een rode draad door het boek loopt.

Daantye 21 januari 2025
Moos is een meisje dat slecht hoort. Haar oma ligt in het ziekenhuis naast de opa van Asha. Hun avonturen beginnen als Moos de iPad van het ziekenhuis hackt en zo lekkerder eten bestelt voor oma en opa.

We vonden dit best een indrukwekkend boek. Als je de titel leest en de boek omslag ziet, verwacht je niet dat het eigenlijk over een best serieus onderwerp gaat, namelijk ziek zijn en dood gaan. We hebben het boek met z'n tweeën gelezen en dat was best een uitdaging. Er gebeurt best veel, in hoog tempo en je moet goed in de gaten houden hoe het zit met Ferry en Peter B.
Het is best spannend om uit te vinden welke rol deze mannen in het boek spelen.
Tussendoor zit er ook wat luchtigheid in het boek, bijvoorbeeld de grapjes van meneer Hoofman en de scheetwedstrijden die meneer Hoofman en mevrouw Muis houden.
Het mooiste moment uit het boek is ongetwijfeld wanneer Asha en Moos met opa en oma in de rolstoel stiekem naar het dak van het ziekenhuis gaan. Dat is meteen ook het spannendste moment van het boek want hoe redden ze zich als de deur dicht is en Moos het pasje heeft laten vallen?
Het boek eindigt met een verdrietig moment. Alhoewel het in het boek heel mooi, open en waarheidsgetrouw wordt beschreven, maakte dit toch best indruk op mijn 8-jarige. Hij had niet verwacht dat een boek dat over hacken lijkt te gaan, zo'n toch verdrietig einde zou hebben.

We vonden het wel een mooi boek, met spannende avonturen, maar het is wel jammer dat in de flaptekst van het boek niet wordt genoemd dat het ook over verlies gaat.

Meer recensies van Daantye