Dit boek leest als een trein.

Daantye 06 maart 2025
Dit boek leest als een trein. Het maakte dat ik vergat dat ik las, in plaats van tv keek.
Dat de flow er dus goed inzit is wel duidelijk.

Nadat je in de proloog meteen in het diepe wordt gegooid, start het boek met de vondst van een deel van een lichaam. Lucy wordt opgeroepen om samen met Moss, haar politiehond, de rest van het lijk te vinden. Op de crimescene maakt ze kennis met de nieuwe inspecteur Jack Ellis. Het is meteen in de eerste hoofdstukken al duidelijk dat er voor Lucy en Jack iets meer op het spel staat dan alleen hun professionele leven.

Dan blijkt Lucy’s man spoorloos verdwenen. Alhoewel iedereen lijkt te denken dat hij haar heeft verlaten, blijft zij erbij dat er iets gebeurd moet zijn. Als Lucy een verband lijkt te ontdekken, gaat ze op eigen houtje op onderzoek uit, tegen de uitdrukkelijke wens van Jack in. Alhoewel hun samenwerking stroef van start ging en hun eerste indruk van elkaar niet zo positief is, wordt hun band en vertrouwen in elkaar sterker naarmate het verhaal vordert. Op het bureau loopt intussen ook niet alles vlekkeloos en vraag je je op een gegeven moment af of ze nu ook binnen hun eigen gelederen op zoek moeten gaan naar een rotte appel. Wie is er te vertrouwen en wie speelt een dubbelrol?

Het verhaal zelf zit geloofwaardig in elkaar. Geen moment heb je het gevoel dat er iets niet klopt of dat iets te overdreven is. In korte hoofdstukken vertelt Louisa Scarr in duidelijk taal het verhaal vanuit het perspectief van Lucy en Jack. Hierdoor krijgt de lezer een goed beeld van wat de personages voor mensen zijn en kun je je goed inleven in hun belevenissen en gedachten. Elke keer weet de schrijfster je weer te verrassen met nieuwe gebeurtenissen. Doordat er in elk hoofdstuk wel iets spannends gebeurt, wil je doorlezen tot je het boek uit hebt.

Het laatste woord is een ingenieuze thriller van de hand van Louisa Scarr, beter bekend als Sam Holland. En het eerste deel van een serie over Lucy en haar honden. Mijn enthousiasme moge duidelijk zijn. Ik kan niet wachten op het vervolg.

Dank aan de World of Thrillers boekenclub van Harper Collins, waarvoor ik dit toffe boek mocht lezen en bespreken.

Meer recensies van Daantye