In één ruk uitgelezen

Daantye 13 januari 2025
Afgelopen week mocht ik een recensie-exemplaar ontvangen van het boek Zoete overwinning van Jorinde Molenaar.
Dit is haar debuutroman én het eerste deel van De Zaanse Cacaotrilogie.

Drie vriendinnen groeien samen op in Zaandam. Dan vindt er een ongeluk plaats waardoor hun levens voor altijd veranderen. Door de bril van Noor, Fieke en Annabel beleef je de ontwikkeling van de jonge meisjes tot volwassen vrouwen. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Je pakt het en kunt het niet meer neerleggen. Mijn ogen wilden sneller dan mijn hersenen konden verwerken de bladzijden omslaan, omdat ik zo graag wilde weten hoe het verder zou gaan met de verschillende personages. Verlies, liefde en de worsteling om uit te vinden wie je nu eigenlijk bent, zijn zo mooi en herkenbaar in het boek beschreven. Ik betrapte mezelf regelmatig op een glimlach en er vloeiden ook wat tranen. Zo invoelbaar is het boek geschreven. Ik vond het prachtig en kan niet wachten op het vervolg.

Als ik dan toch één puntje van kritiek moet noemen: van de ontknoping had ik wel wat langer willen genieten.

Meer recensies van Daantye