Mooi verhaal maar wel fantasievol
Ik heb erg genoten van dit boek over een blind meisje, dat de 2e wereld oorlog overleeft.
Ook de kant van toen der tijd de Duitse hitler Jugend wordt belicht en dit stukje van het verhaal vond ik eigenlijk het meest heftig, hoe kinderen worden klaargestoomd en hard gemaakt zodat ze gebruikt kunnen worden in de oorlog.
Op een gegeven moment, op 75% van het boek, vond ik het verhaal een beetje langdradig worden en was ik er eigenlijk al klaar mee. Het kan ook aan mezelf liggen omdat ik vrij lang heb gedaan over het uitlezen van dit boek, ongeveer 4 weken in plaats van normaal gesproken 1 week. Daarom krijgt dit boek van mij toch 3 sterren. Op een gegeven moment zat er bij mij gewoon geen tempo meer wat het uitlezen van dit boek betreft, jammer.