■ DE GRIEKSE MYTHEN - Ilja Leonard Pfeijffer ■
In dit boek (her)vertelt Pfeijffer de Griekse mythologie. Als classicus is hij de aangewezen persoon om al deze verhalen te ordenen en na te vertellen. Alles komt aan bod: Zeus, Narcissus, Heracles, de zweftocht van Odysseus... Alle mythen zijn gebundeld tot een vlot lezend epos!
------------------------------
Dit boek was eigenlijk verplichte lectuur voor het keuzevak 'Klassieke mythologie' dat ik dit jaar volg. Desalniettemin keek ik ernaar uit om dit boek te lezen. De mythen die al meer dan 3.000 jaar meegaan zijn boeiend en interessant. Pfeijffer is er met dit boek in geslaagd om alles op een heldere en leesbare manier neer te schrijven. Alle mythen lopen mooi in elkaar over en de afbakening in kleine hoofdstukjes was heel aangenaam en overzichtelijk!
Voor wie graag leest over de Griekse mythen is dit boek zeker een aanrader! Je krijgt een mooi overzicht van alle gebeurtenissen en het is dan ook nog eens vlot en makkelijk te lezen!
------------------------------