Dehairs blijft verrassen
In het midden van een hittegolf worden privédetectives Keller Brik en Gwen Van Meer benaderd door een vrouw wier dochter verdween. Het spoor leidt naar een obscure Belgische cultfilm, die spoken uit het verleden wakker maakt.
Ook Briks eigen verleden achtervolgt hem. Een onderwereldfiguur wil zijn vel, omdat hij Brik de schuld geeft van de moord op zijn vader. Briks enige optie is de echte moordenaar opsporen, maar dat is een zoektocht die nog meer spoken wekt.
‘Harde regen’ is het vierde boek in de ‘Keller Brik’-serie van Wouter Dehairs. Keller en Gwen voelen ondertussen als vertrouwde personages aan, maar Dehairs weet nog steeds verrassend uit de hoek te komen. Gwen Van Meer was sowieso al een personage met een donker kantje, maar ze “snijdt” er steeds meer te kantjes van af. Dat maakt haar intrigerend en dat zorgt voor extra spanning. Ook Keller Brik is in dit boek goed uitgewerkt. Hij is vaak zijn zwartgallige zelf, maar hij komt soms verrassend gewiekst en pienter uit de hoek. Beide karakterontwikkelingen wisten me in dit deel aangenaam te verrassen.
Het verhaal zelf zit ook goed in elkaar. Brik en Van Meer zijn met boeiende zaken bezig. Gedurende het verhaal worden verschillende bouwstenen gelegd voor een sterk einde. Alles komt mooi samen en alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt.
De avonturen van Keller en Gwen werden bovendien opnieuw verpakt in een vlotte schrijfstijl. Door de korte hoofdstukken las het boek vlot weg.
Het verhaal speelt zich af over enkele dagen en een leuk, origineel elementje was dat elke dag werd ingeluid door een weerbericht.
'Harde regen' is een verrassende detectieve roman met een goed uitgewerkt plot. Dehairs lijkt zijn hoofdpersonages uit de serie heruit te vinden in dit vierde deel en toont dat Keller en Gwen nog niet aan hun einde toe zijn.