Temptation Island meets Expeditie Robinson
Het PhD-onderzoek van Lyla gaat geen kant op en haar contract wordt niet verlengd. Ook haar relatie met Nico loopt niet zoals ze wil. Wanneer Nico haar vraagt om samen mee te doen aan het nieuwe realityprogramma ‘Het perfecte stel’, waagt ze de sprong. Het koppel belandt op een tropisch eiland midden in de Indische Oceaan waar ze de strijd met andere stellen aangaan. De winst: een grote geldprijs. Maar door een storm loopt alles fout. Het eiland verliest alle contact met de crew en de vijf koppels moeten samenwerken om te overleven. Dit is geen spel meer.
‘Het perfecte stel’ is de eerste thriller van Ruth Ware die ik heb gelezen en ik ben aangenaam verrast! Met Lyla als sterke hoofdpersoon en verteller loodst Ware je door dit spannende verhaal. Je waant je samen met de personages op een eiland en wacht nagelbijtend af wat er gaat gebeuren…
Ik had aan het begin van dit boek sterke ‘Temptation Island’-vibes. Hoewel het format er ook wel wat van verschilt, deed het me er wel meteen aan denken. Het duurt een paar hoofdstukken vooraleer de stellen op het eiland zijn. De spanning laat dus even op zich wachten, maar door kleine fragmenten tussen de hoofdstukken weet Ware heel wat vraagtekens op te roepen voor wat er nog gaat komen. Na een tijdje wordt de betekenis van die fragmenten ook duidelijk. De spanning wordt dus geleidelijk aan opgebouwd, en wees gerust: spannend wordt het zeker. Want al snel wordt duidelijk dat niet iedereen het gaat overleven.
Het gevaar op het eiland zorgt ook voor spanningen tussen de personages. Aangezien het tv-programma zou draaien om 5 stellen, zijn er heel wat verschillende personages, en dat maakt de dynamiek erg interessant. Bovendien snijdt Ware ook enkele belangrijke onderwerpen aan in de verhaallijnen van Santana en Zana.
Zodra de personages in overlevingsmodus gingen, leefde ik ontzettend met hen mee. Ik wilde blijven verder lezen want ik hoopte echt op een goede afloop. ‘Het perfecte stel’ is dus zeker een aanrader! Een thriller die je niet meer wil weg leggen!
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.