Goede eerste kennismaking met 'Healing Fiction'
Kotoko is ontroostbaar wanneer ze haar broer verliest. Dan hoort ze over een restaurant waar je maaltijden kan eten die je weer in contact brengen met een overleden persoon. Kotoko heeft haar bedenkingen, maar ze zet haar scepsis opzij en neemt de trein naar Chibineko Kitchen. Ze maakt kennis met de jonge chef Kai en huiskat Chibi. Wanneer ze de maaltijd tot zich neemt, wacht haar een helende ervaring.
‘Het restaurant van de herinneringen' wordt ondergebracht onder het genre ‘healing fiction’. Ik was heel benieuwd naar het genre en dit boek stond dan ook al even op mijn leesradar. Dankzij een winactie waarmee ik dit boek won, kon ik voor het eerst kennis maken met ‘healing fiction’.
En ik ben positief verrast. Ik vond dit boek heel aangenaam lezen. Het is opgedeeld in 4 grote hoofdstukken waarin telkens één gerecht en persoon centraal staan, maar waarin globaal gezien ook een rode draad in zit verweven. Die indeling past perfect bij het boek. De verhalen van de personages zijn daardoor beknopt, maar toch erg goed uitgewerkt. Bovendien wordt het ‘healing’-aspect ook duidelijk naarmate het verhaal vordert.
De vormgeving van dit boek is ook echt geslaagd! De kaft is heel erg mooi, zowel binnenin als aan de buitenkant. En Chibi de kat heeft er ook een mooi plekje op gekregen.
Ik ga in de toekomst zeker nog meer binnen dit genre lezen! Ik denk dat ‘Het restaurant van de herinneringen’ een goede kennismaking is met het genre ‘healing fiction’!