Verrassend einde

3,5/5

Millie heeft genoeg van mannen die zich misdragen en vrouwen lastigvallen. Daarom startte ze met ‘App M’. Wanneer een vrouw zich onveilig voelt, kunnen ze haar appen om gered te worden. Maar elke avond opnieuw worden er vrouwen lastiggevallen. Millies telefoon staat niet stil… en zij ook niet, want ze heeft één van die mannen verm..rd. Het zet haar aan het denken… er zijn veel manieren om mannen te stoppen.

De titel van dit boek sprak me meteen aan. Ik hou van straffe titels - en deze is er zo één. Mijn verwachtingen waren hooggespannen en werden grotendeels ingevuld.

Alles wordt verteld vanuit Millies intrigerende perspectief. Kellman had me meteen vast als lezer. Jammer genoeg heeft ze me niet gedurende het hele verhaal kunnen vasthouden. Ondanks dat het verhaal krachtig opende, had ik nadien wel wat tijd nodig om me helemaal in Millies gedachten te nestelen.

Het verhaal las vlot en er gebeurde heel wat dankzij Millies App M, maar het duurde even voordat Millies personage zelf diepgang kreeg. Ze is duidelijk strijdlustig en het was fascinerend om haar steeds meer te zien ontwikkelen. Haar slachtofferaantal steeg en Millie raakte in absurde en ludieke situaties verstrikt, maar voor mij persoonlijk werd het verhaal pas écht naar een hoger niveau getild toen het duidelijker werd waarom ze alles deed en toen haar eigen verleden duidelijker werd.

De laatste 100 bladzijden hebben me uiteindelijk helemaal van mijn sokken geblazen. Het verhaal maakte wendingen die ik totaal niet had verwacht en ik was geboeid door Kellmans vlotte schrijfstijl en haar spitsvondige einde.

Kellmans debuut heeft me een fijne leeservaring bezorgd. Ik moest er wat inkomen, maar het laatste deel heeft alles helemaal goed gemaakt. Het einde heeft me écht weten te verrassen. Ik had dit boek voor geen goud willen missen.

Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van De Boeken Recensent