Heerlijk verhaal, zoals alle boeken van Walsh

De Boeken Recensent 26 november 2024
4,5/5

Lauren Richmond heeft een hekel aan kerst en ziet haar familie zelden met de feestdagen. Maar nu haar broer een kind verwacht, kan ze de trip naar huis niet langer uitstellen. De beste vriend van haar broer geeft haar graag een lift maar laat dat uitgerekend Will Sinclair zijn, de jongen op wie ze ooit verliefd was - tot hij haar hart brak. Nu zitten de twee zeven dagen lang met elkaar opgescheept op een roadtrip dwars door de Verenigde Staten. Tijdens hun roadtrip gaan ze noodgedwongen opnieuw het gesprek met elkaar aan. Maar is dat genoeg voor een tweede kans?

Ik heb vorig jaar voor het eerst kennisgemaakt met de boeken van Courtney Walsh en sindsdien lees ik alles wat van haar vertaald wordt. Ze is ondertussen een van mijn favoriete auteurs geworden en dat heeft ze opnieuw bevestigd met ‘Opgescheept met jou’. Walsh kan als de beste sterke personages neerzetten. Daardoor zit er altijd heel wat diepgang in haar verhalen.

Lauren en Will dragen duidelijk een geschiedenis met zich mee. Zowel elk apart als gezamenlijk. Het is aan het begin meteen duidelijk dat Lauren een enorme afkeer heeft voor twee zaken: Kerst en Will. Door het verhaal heen wordt duidelijk waarom. Hoe meer hun roadtrip vordert, hoe verder hun personages zich ontwikkelen. Walsh slaagt erin om realistische verhaallijnen in een realistische setting neer te zetten.

De schrijfstijl van de auteur was opnieuw vlot. Door haar allesomvattende woordkeuzes en perspectieven komen de personages evenwichtig aan bod en ontwikkelt elk personage zich op een gestroomlijnde manier. Als lezer weet je op de gepaste momenten hoe ze zich voelen.

Lauren en Will kwamen op hun roadtrip ook heel fijne nevenpersonages tegen. Op die manier kende het verhaal genoeg variatie en bleef het boeiend om te lezen.

Wie dit verhaal puur als kerstverhaal wil lezen, moet wel een beetje geduld hebben voor een écht kerstgevoel. Aangezien Lauren - om begrijpelijke redenen - een aversie heeft voor Kerst duurt het even tot dit boek zich tot een op-en-top kerstverhaal ontwikkelt. Maar het is het geduld waard, want dit was een heel fijn boek!

Meer recensies van De Boeken Recensent