Spannend

De lezertjes 25 april 2025
Nebo trekt graag de natuur in. Samen met Maaike spot hij allerlei diertjes in het bos. Op een dag is Maaike niet op de afgesproken plek. Na een erg verontrustend bericht moet Nebo iets gevaarlijks doen. Maar durft hij dit wel?

‘Een buitengewoon meisje’ is het derde deel van tienerreeks ‘Een doodgewone jongen’ door Michael Sels. Jack (12), Louic (11) en ik bewonderen de groene cover tot de man achter de stam onze aandacht trekt. Hij maakt ons erg nieuwsgierig.

Al vanaf het begin is het spannend. Vriend Axi houdt van uitdagingen en trekt Nebo hierin mee. Tijdens hun nachtelijk avontuur in het bos leren we beide karakters goed kennen. Ook de eerste illustratie van Steven De Waele toont het contrast: Axi stapt stoer door en Nebo kijkt angstig rond.

We komen tot rust tijdens klasmomenten of bij de aangename afspraakjes van Nebo met Maaike. Beiden wachten geduldig af tot ze eekhoorns en reeën zien. Hun interesse reikt zelfs verder. We vragen ons af of ze verliefd zijn. Of zijn ze gewoon vrienden? Wat vindt Axi ervan? Hij heeft wel een duidelijke definitie van verliefdheid.

Toch overheerst spanning in het hele verhaal. Mensen verdwijnen of reageren bizar. De recente acties van de gemeente doen denken aan de enge Bende van het Grijze Kruis. Ze ijveren voor een grijze, eentonige wereld vol discipline. Misschien heeft de geheimzinnige man op de cover hier iets mee te maken?

Meer recensies van De lezertjes