Een heerlijk ochtendritueel
In ‘En morgen nog een keer’ maakt een meisje zich klaar voor haar schooldag. ‘s Ochtends probeert ze haar geweldige krullen te ontwarren. Maar lukt dit wel zonder mama’s hulp?
Eigenlijk wordt het verzorgingsritueel een fantastisch avontuur. De kleurrijke tekeningen van Mijke Coebergh vallen op en brengen het verhaal helemaal tot leven. De verschillende stapjes blijf je zo makkelijk onthouden.
We houden van de taalspelletjes en de personificaties door auteur Esohe Weyden. De ‘koppige knoop’ is de ‘grootste schurk’: ‘We rollen over de vloer en schoppen in het rond.’ De ‘kwebbelende kam’ is hilarisch: ‘Terwijl hij kletst over ditjes en datjes, en lacht om zijn eigen flauwe grapjes, duwt hij zijn tanden in de allerkleinste knoopjes en bijt ze los.’ En dan is er nog de ongelooflijk lieve ‘blinkende borstel’: ‘Lieve schat, schoonheid is oneindig. Daar zijn geen grenzen aan. Iedereen wordt mooi geboren. Ik benadruk dit alleen maar!’
Dit verhaal zorgt ervoor dat de verzorging van kroes- of krulhaar vanaf nu perfect verloopt. Zolang je maar gelooft in jezelf en de verschillende stapjes toepast, komt elke knoop in het haar los! Lezertjes van dit boek zullen schitteren met verzorgde lokken.