Op avontuur in Fantasia
In ‘Fantasia’ volgen we de 24-jarige Jack De Valk, een succesvolle game-ontwikkelaar. Op een avond betreedt hij een geheimzinnig labyrint en belandt hij in een wereld vol mysterieuze wezens. Jack voelt er zich niet thuis en wil terug. Helaas kan dit niet. Eerst moet hij een zwaard zoeken om het gevaar te verslaan. Zal hij de inwoners van Fantasia kunnen redden?
Dit eerste deel van de reeks leest razendsnel. Auteur Chloé De Meerschman slaagt erin om mijn aandacht vast te houden door boeiende personages, uitzonderlijke locaties en spannende avonturen.
Hoewel Jack het hoofdpersonage is, ben ik meer gefascineerd door zijn reisgezel Scarlett Leforne. Ze is een vampier - en dus niet te vertrouwen. Ik vraag me voortdurend af hoe ze zal reageren tijdens de tocht. De beschrijvingen van een ongekende wereld zijn vaak gedetailleerd. We ontdekken schitterende plekken, zoals Dierenland, Kabouterland, Candyland, Elfenland en Luilekkerland. Gelukkig krijg ik de kans om verder te fantaseren als lezer. Dit vind ik heerlijk!
Tijdens het lezen blijf ik wel op mijn hoede. De tocht met een vampier en de confrontatie met de wezens uit Nachtmerrieland zorgen voor spanning. Ondertussen lijkt Jack ook nog eens verliefd te worden. Als dit maar goed afloopt. Na deel 1 verlang ik naar het vervolg. Hou jij van fantasie? Misschien las jij de serie al helemaal?