Psychologische thriller

De psychologische thriller ‘Ambigu’ heeft mij positief verrast. Zoals altijd heb ik de blurb niet gelezen, alleen de tagline op de cover, wat mijn nieuwsgierigheid wekte over wat er zou gaan gebeuren. Ook was ik benieuwd naar de betekenis van ‘Ambigu’, wat in het verhaal duidelijk wordt. Ik geef dit boek vier sterren.

We volgen Chris, zijn broer Dimitri en hun psycholoog Lexa. Het verhaal speelt zich af in het heden, maar bevat ook terugblikken naar het verleden. Het is steeds duidelijk wanneer het om een flashback gaat. Daarnaast vertelt Chris over zijn jeugd, waarbij deze hoofdstukken in cursief zijn weergegeven.

De schrijfstijl van Robbe Van Raemdonck is zeer prettig. De spanning wordt goed opgebouwd, en op een gegeven moment wordt alles op zijn kop gezet. Ik zag dit absoluut niet aankomen. In tegenstelling tot andere thrillers waarbij ik de plot vaak snel kan voorspellen, blijft ‘Ambigu’ tot het einde boeien door zijn onverwachte wendingen.

Er is een continue spanning te voelen tussen Chris en Lexa, maar waardoor dit komt blijft tot het einde spannend. De personages zijn goed uitgewerkt en er zit genoeg diepgang in. Naast de gevoelens van Chris krijg je die ook mee van Lexa.

Als je houdt van psychologische thrillers die je continu op het verkeerde been zetten, dan is dit boek een absolute aanrader.

Bedankt, Boekscout en Robbe Van Raemdonck, voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van De rijdende boekenwurm