Een feelgood met humor en diepgang.

De feelgoodroman ‘Chaos als voorgerecht’ is het eerste deel van de trilogie ‘Bosrestaurant Oranjebloesem’, die me nieuwsgierig maakte door de prachtige cover. Ik geef het vier sterren.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee verschillende perspectieven: eerst volgen we Marlou de Jager, een evenementencoördinator die door een tragisch ongeluk het bosrestaurant Oranjebloesem erft. Daarnaast lezen we het verhaal van Donovan van der Linden, de chef-kok van Oranjebloesem, die Marlou niet ziet zitten, omdat hij zelf eigenaar van het restaurant wil worden.

De schrijfstijl van Marieke Douwes is erg prettig en toegankelijk. De hoofdstukken zijn kort, het verhaal verveelt geen moment en de hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. De andere kleurrijke personages dragen bij aan de sfeer van het restaurant en zorgen ervoor dat het verhaal nog meer tot leven komt.

Er zitten meerdere grappige momenten in, maar de auteur laat ook het verdriet van Marlou goed voelen. Een mooie afwisseling tussen de humor en diepgang. Door het einde ben ik erg benieuwd naar deel twee: ‘Geluk als hoofdgerecht’.

Kortom, een heerlijke enemies to lovers feelgoodroman die je leest met een lach en een traan, en waarbij je helemaal opgaat in de wereld van het restaurant.

Bedankt aan Zomer & Keuning en Marieke Douwes voor dit recensie-exemplaar, waarvan ik een eerlijke recensie mocht schrijven.

Meer recensies van De rijdende boekenwurm