Een magische roman
In ‘De verhalenverzamelaar’ neemt Evie Woods je mee naar het betoverende Ierland, waar verhalen en werkelijkheid op magische wijze in elkaar overlopen. Dit magisch-realistische boek heb ik drie sterren gegeven. Hoewel het verhaal even op gang moest komen, wist het me uiteindelijk toch te grijpen.
Het boek volgt twee verhaallijnen: die van Sarah Harper, een vrouw die een nieuw begin zoekt in Ierland, en die van Anna Butler, wiens mysterieuze verleden langzaam wordt ontrafeld. De afwisseling tussen deze verhaallijnen is duidelijk gemarkeerd met data-aanduidingen, wat helpt de tijdsprongen goed te volgen.
Woods’ schrijfstijl is prettig en beeldend, waardoor de Ierse setting echt tot leven komt. Toch duurde het even voordat ik echt in het verhaal kwam. De hoofdpersonages, Sarah en Anna, zijn goed uitgewerkt, maar sommige bijfiguren blijven wat oppervlakkig. Dit zorgde ervoor dat ik niet volledig werd meegesleept.
Wat dit boek bijzonder maakt, is de combinatie van een vleugje magie met een historische verhaallijn. De subtiele verweving van Ierse folklore vond ik een mooie toevoeging. Daarnaast speelt literatuur een belangrijke rol in het verhaal, wat liefhebbers van boeken binnen boeken zeker zal aanspreken.
De oorspronkelijke titel is ‘The Story Collector’ en de Nederlandse vertaling is verzorgd door Arnout Brokking.
Ik raad ‘De verhalenverzamelaar’ vooral aan liefhebbers van magisch realisme, historische verhalen en boeken waarin literatuur een speciale rol speelt. Hoewel het niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeed, ben ik benieuwd naar ander werk van Evie Woods.
Trigger waarschuwing: verlies en rouw.
Bedankt, Hebban en uitgeverij Luitingh-Sijthoff, voor dit recensie-exemplaar.
Trigger waarschuwing: verlies en rouw.
Bedankt, Hebban en uitgeverij Luitingh-Sijthoff, voor dit recensie-exemplaar.