Een boek die je raakt en bijblijft.
De historische roman ‘Rachels wens’ is het eerste boek dat ik van Aline van Wijnen heb gelezen, maar absoluut niet het laatste. Wat een prachtig en indrukwekkend verhaal – dit boek krijgt van mij vijf sterren!
Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen: we volgen Rachel van Dam, een Joods meisje in Amsterdam in 1942, en Kyra Lieverdink, een jonge vrouw in 2013. De manier waarop deze twee tijdlijnen op een naadloze manier in elkaar overlopen, vond ik bijzonder knap van Aline van Wijnen.
De schrijfstijl is vlot en meeslepend. Aline weet je volledig in het verhaal te trekken en de emoties van de personages voelbaar te maken. Er is met grote zorg en diep respect geschreven over de historische context en het onbeschrijfelijke leed van de mensen die de oorlogsjaren hebben meegemaakt.
Sommige stukken waren zó verdrietig dat de tranen over mijn wangen liepen. Tegelijkertijd waren er ook hele mooie en ontroerende momenten, zoals hoe Kyra zich inzet voor meneer Zijlstra.
Boeken als ‘Rachels wens’ zijn niet alleen aangrijpend, maar ook belangrijk om de verhalen van toen levend te houden. Ze herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om stil te staan bij het verleden – en de lessen die daaruit voortkomen.
Een historische roman die je raakt en bijblijft. Een must-read voor liefhebbers van Corina Bomann, Jenna Blum en Kristin Harmel!
Bedankt, Boekerij en Aline van Wijnen, voor dit recensie-exemplaar waar ik een eerlijke recensie voor mocht schrijven.