Wederom een goed boek van Corina Bomann.
'Sophia's hoop' is een historische roman en is het eerste deel van de serie 'De kleuren van schoonheid'. Een heerlijk boek om te lezen en krijgt dan ook vier sterren.
'Sophia's hoop' speelt zich af rond 1926 in Duitsland. Sophia studeert scheikunde. Om na haar studie het bedrijf van haar vader over te nemen. Alleen verloopt Sophia's leven helemaal anders dan gepland.
'Sophia's hoop' is geen moment saai, er gebeurt echt van alles, zoals hele verdrietige maar ook hele leuke dingen. Ook bevat het verhaal een paar plottwists die ik niet zag aankomen. Je wordt echt meegesleept in het verhaal die je door verschillende landen heen brengt. Hierdoor kan je zien hoe het er in die landen aan aan toeging in die tijd.
De boeken die ik van Corina Bomann heb gelezen hebben allemaal een sterke vrouw als protagonist. In dit boek begint Sophia erg onzeker en word ze langzaam aan een hele sterke vrouw. Een vrouw die het werkt doet die eigenlijk alleen voor mannen weg waren gelegd.
'Sophia's hoop' eindigt met een cliffhanger, hierdoor wil ik het tweede deel ook lezen.
'Sophia's hoop' is geschreven door Corina Bomann en is vertaalt door Lilian Caris en Iris van der Blom.