Spanning in de sneeuw
Bij vrouwenthrillers.nl kon je de thriller 'Tussen sneeuw en bloed winnen'. In 2023 mocht ik 'Vakken van wraak' recenseren, wat ik een heel leuk tussendoortje vond. Mede hierdoor was ik zeer benieuwd naar dit boek.
In dit verhaal volgen we Iris, die vanwege een nare gebeurtenis weg wil uit Nederland. Ze besluit au pair te worden voor een gezin in IJsland. Langzaam krijgen we meer te weten over wat er precies is gebeurd in Nederland. Dit wordt verteld via de gedachten van Iris. Daarnaast komen er ook fragmenten voor waarin we meekijken met wat de dader doet en denkt.
De personages hadden van mij iets verder uitgewerkt mogen worden. Ik vond Lilja, een van de kinderen waar Iris voor moet zorgen, daarentegen erg grappig overkomen.
Het duurde even voordat ik in het verhaal zat, ondanks het feit dat de schrijfstijl van Tamara Geraeds vrij vlot is en de spanning rustig wordt opgebouwd.
Al vrij snel had ik een vermoeden wie de dader was, maar een detail zorgde voor twijfel. Daarnaast gebeurden er meerdere dingen die niet heel geloofwaardig overkwamen, zoals het plot.
Met een originele setting en toegankelijke stijl weet 'Tussen sneeuw en bloed' zeker te vermaken. Toch bleef ik na afloop met gemengde gevoelens achter, doordat niet alles even geloofwaardig voelde.
Bedankt, Vrouwenthrillers en De Crime Compagnie, voor dit recensie-exemplaar waarover ik een eerlijke recensie mocht schrijven.
[C7][A6][W7][P5][I5][L6][E6] komt uit op drie sterren.
[C7][A6][W7][P5][I5][L6][E6] komt uit op drie sterren.