Liefde is iemand ontmoeten die jou iets over jezelf laat ontdekken
Voor het eerst sinds lange tijd weer een boek in één ruk uitgelezen. Wat een prachtig verhaal! Melancholisch, vrolijk, verdrietig, verrassend. Regelmatig zat ik of te schudden van het lachen of geschokt met mijn hand voor de mond te lezen.
Valérie Perrin zorgt ervoor dat je echt meeleeft met de personages en weet je zelfs sympathie op te laten brengen voor de schoft van het verhaal. Ook al speelt de begraafplaats een belangrijke rol, het verhaal wordt nergens zwaarmoedig. Liefde en de dood horen bij het leven en liggen ook dicht bij elkaar.
Bovendien leert het je niet in het verleden te leven: "Het verleden herkauwen is steeds een beetje sterven".
Dit is een boek wat je bijblijft en waarvan je hoopt dat anderen er net zo van genieten als jij.