Een Werchterthriller

Debby 09 april 2025
Streekreporter Lexi Callier uit Werchter is 37, motard en rock-’n-roll. Wanneer haar blinde dochter Laetitia op internaat gaat, heeft ze de handen vrij om haar droom te realiseren. Ze bombardeert zichzelf tot onderzoeksjournalist en zet haar tanden in een reportage over de Werchterse motorclub Sons of Jinx. Ze ontmoet er de charismatische Leo, met wie ze meteen een klik heeft. Maar kan ze hem wel vertrouwen ? En hoe zit het met de andere clubleden, wie zijn ze echt ? Meegesleept door haar onstilbare nieuwsgierigheid loopt Lexi een paar mensen stevig in de weg. Pas wanneer ze de waarheid ontdekt over de dood van een vrouw die bij de club hoorde, begrijpt ze met wie ze te maken heeft. Maar dan is het te laat.

Ines vroeg me een tijdje terug zelf of ik interesse had om haar boek te recenseren. En uiteraard wou ik dit doen. Het is altijd leuk om nieuwe Vlaamse auteurs te leren kennen. Het is inderdaad al een tijdje geleden dat ze het mij vroeg want “Born to be wild” kwam uit in april vorig jaar. Maar binnenkort komt deel 2 uit van de Werchterthriller “Alors on Danse” dus het leek me het ideale moment om deel 1 te verslinden. En ja, je leest het goed, verslinden. Ik las het boek uit op een namiddag in het zonnetje. Het verhaal leest heel makkelijk weg en is spannend opgebouwd. Ines heeft hier dan ook terecht de Hercule Poirot debuutprijs voor gekregen vorig jaar.

We lezen het verhaal van Lexi, een alleenstaande moeder die journaliste is van beroep en zot is van haar Harley Davidson. De dochter van Lexi is blind en wanneer er een benefiet wordt georganiseerd en Laetitia mag meerijden met een stoere motard, leert Lexi de club “Sons of Jinx” kennen. De journalist in haar ruikt onmiddellijk een verhaal over deze club, maar hoe dieper ze zich in de club graaft hoe dieper ze in de shit raakt. We leren ook Joassin kennen, een jonge kerel met een gebroken hart. Zijn vriendin is namelijk omgekomen en Joassin is er van overtuigd dat de “Sons of Jinx” daar voor iets tussen zitten. En dat wil hij kost wat kost bewijzen. Beide verhalen lopen apart van elkaar doorheen het boek tot het einde waar beide personages elkaar kruisen en het geheim achter de club wordt opgehelderd.

Ik hoop dat ik ook Deel 2 “Alors on Danse” mag recenseren, want dit ga ik met plezier doen.

Meer recensies van Debby