Je ziet hem niet… Toch is hij er…

Debby 14 september 2024
Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

De Schaduwman is de eerste in de reeks met Connie Woolwine, een Amerikaans forensische psycholoog, die haar expertise aanbiedt bij een wel heel bijzondere uitvoering in het Schotse Edinburgh. Ze wordt samen met Baarda, een inspecteur van de Schotse politie, op deze zaak gezet. Al snel blijkt dat deze ontvoering geen alleenstaand geval is. Het is aan Connie om in het hoofd van de ontvoerder te kruipen en te proberen achterhalen wat zijn beweegredenen zijn. De klok begint echter sneller te tikken wanneer er nog 2 mensen verdwijnen. Beetje bij beetje komt Connie dichter bij het waarom van de ontvoeringen en dan moet het ergste nog komen.

Ik mis de “Ava en Luc” uit de vorige reeks van Fields, maar ze weet hier op een handige manier op in te spelen, want ik vermoed dat ik niet de enige ben. Fields laat Connie terugkomen in de thuis van Ava en Luc, zo ontmoeten we terug de welingenomen en bitcherige Overbeck, de hoofdcommissaris van het bureau. Toch blijft de vraag door mijn hoofd spoken wat er met Ava en Luc is gebeurd. Vooral met Luc dan, no spoilers, maar lees Perfecte wraak. Nee wacht, lees gewoon alle boeken in de reeks, ze zijn gewoon te goed. Soit, ik dwaal af, we zijn nu bij Connie. De Schaduwman is zeker niet minderwaardig. Fields weet hier terug de spanning van in het begin op te bouwen en houdt deze spanningsboog gespannen tot het plot. Ondertussen zijn er 3 boeken verschenen in het nederlands waar we Connie terug ontmoeten. De kliniek en Profiel M staan hier ondertussen ook in de kast klaar om ter hand te worden genomen.

Meer recensies van Debby