De kleinste stadjes verbergen de grootste geheimen

Debby 19 januari 2025
Hollows Bend, New Hampshire, is een pittoresk stadje in New England waar weekendtoeristen samenkomen om naar herfstbladeren te kijken en te ontbijten bij Stairway Diner. Het misdaadcijfer – nul – is een punt van trots voor sheriff Ellie Pritchett. Dan duikt er een jonge vreemdelinge op en beginnen de problemen zich op te stapelen. De sheriff en haar hulpsheriff doen onderzoek naar het mysterieuze tienermeisje. Geen van de lokale inwoners herkent haar. Ze kan – of wil – geen enkele vraag beantwoorden. Ze zegt niet eens haar naam.

Doodsvonnis is het vierde boek in een unieke samenwerking tussen James Patterson en J.D. Barker. Beide heren staan in mijn lijstje van graag gelezen auteurs. Maar deze samenwerking of dit boek, want het is het eerste boek dat ik lees van deze heren samen, kon mij niet helemaal overtuigen. Het verhaal heeft een zeer eigenaardige vibe, wie graag films kijkt en ooit The Happening heeft gezien, zal misschien snappen waarom ik dit zo ervaar. Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje waar alle inwoners een vredig leven lijken te leven. Ik zeg dan ook lijken, want plots zijn die brave burgers allemaal bezeten en beginnen ze elkaar om welke reden dan ook uit te moorden. De sherif en de deputy zijn al snel overtuigd dat de komst van een onbekend meisje de oorzaak van alle ellende is. Maar is het meisje wel zo onbekend…

Ik las het boek uit, want om één of andere eigenaardige reden wou ik toch telkens verder in het verhaal om te weten te komen waarom de burgers van dit dorpje plots dergelijk gedrag beginnen te vertonen. Maar het blijft een eigenaardig en ook wat ongeloofwaardig verhaal. Het heeft een zeer hoog sciencefiction gehalte en daar heb ik het eerlijk gezegd niet zo voor. Het moet naar mijn gevoel echt kunnen gebeuren en dit is hier niet het geval, of dat hoop ik althans. Maar laat mijn mening je zeker niet afschrikken, ik weet zeker dat er veel zijn die dit verhaal wel zullen waarderen. En het gaat me ook niet tegenhouden om de rest van de boeken van dit duo te lezen. Ze staan alvast klaar in mijn kast om gelezen te worden.

Meer recensies van Debby