Gebroken zielen

Debby 25 mei 2024
Margot krijgt na een verstikkende relatie met een seriemoordenaar haar leven eindelijk weer op de rails. Als studente Verpleegkunde loopt ze stage op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Wanneer tijdens haar dienst een bebloed meisje met een blauw oog toekomt, gaan er bij Margot alarmbellen af. Maar nog voor Margot het meisje goed kan verzorgen, wordt ze door haar moeder, een vooraanstaand minister, mee naar huis genomen. Niet veel later wordt diezelfde minister vermoord teruggevonden. Is dit een vreselijk gezinsdrama of is er meer aan de hand? En kan Margot wel zomaar iedereen vertrouwen?

Gebroken zielen is de tweede psychologische thriller in de Gebroken-reeks. Het eerste boek “Gebroken stemmen” las ik enige tijd terug na Lotte te hebben ontmoet tijdens een thrilleravond in de SB van Deinze. Ze had toen een indruk op me gemaakt en ik was heel nieuwsgierig naar haar debuut. En wat voor één. Ik ben blij dat ik toen beide boeken kocht, want ze zijn beiden meer dan de moeite!

In dit verhaal speelt Margot de hoofdrol, zij is het slachtoffer uit de eerste reeks, en heeft haar leven terug op orde gekregen na de hele geschiedenis met haar ex. Ze werkt ondertussen haar studie als verpleegkundige af en stelt zich open voor een nieuwe relatie. Alles lijkt terug normaal te worden, tot er een meisje binnenkomt op spoed met verwondingen die haar terug katapulteren naar haar eigen verleden. Even later wordt de moeder van het slachtoffer vermoord teruggevonden. Wat is de link? Lotte weet op een meesterlijke wijze de spanning op te bouwen. Ook de personages worden tot in de puntjes uitgewerkt. En wat ik supertof vind, is dat het eigenlijk een reeks is, maar dat het hoofdpersonage nu iemand anders is uit het eerste boek. De verhalen volgen op elkaar, maar door een ander hoofdpersonage te gebruiken die we eigenlijk al kennen, maakt ze het verhaal veel minder voorspelbaar.
Goed gedaan Lotte! Ik zet alvast “Gebroken passie” ook op mijn TBR-lijst.

Meer recensies van Debby