Sugar & Spice
Abby en Brendan Hollander kampen met relatieproblemen en proberen hun huwelijk te redden door met een relatietherapeut te praten. Die adviseert hen de nieuwste app ‘Sugar & Spice’, een truth or dare-spel met een seksueel tintje, uit te proberen om hun relatie een boost te geven. Het spel begint onschuldig en lijkt wonderen te doen voor Abby en Brendan. Maar de opdrachten worden steeds grimmiger. Steeds meer mensen vallen voor de geldprijzen die de app belooft en raken zo compleet in de ban van het spel. En dan begint het spel zich tegen hen te keren. Abby en Brendan komen in een zenuwslopende klopjacht terecht en het is nog maar de vraag of ze het er levend vanaf brengen.
Abby en Brendan starten na een consultatie bij een relatietherapeut een, wat zij denken, vrij onschuldige spel. Een spel die ze via een App op hun GSM’s moeten installeren. Naarmate het verhaal vordert worden die onschuldige vragen en spelletjes niet meer zo onschuldig. En blijkt dat de punten die je verdient in de app eigenlijk geldbedragen zijn, dus hoe meer punten je scoort hoe hoger je in een level komt, hoe meer geld je bezit. En laat geld nu net de drijfveer zijn voor vele mensen om uit hun comfort zone te stappen. Brendan, die voor een bedrijf werkt die verdachte zaken onderzoekt bij bedrijven, heeft geen idee waarin hij terechtkomt wanneer er een onderzoek loopt naar “Intent”. Wanneer een collega verdwijnt tijdens een zakenreis wordt hij als hoofdverdachte beschouwt. Dit is slechts het begin van een reeks gebeurtenissen die zijn leven en dat van Abby danig overhoop zal gooien.
Het boek begint nogal pikant. Maar ik vond het zeker niet ongemakkelijk om te lezen. Integendeel. Hoe verder in het verhaal hoe gruwelijker het allemaal wordt. Het doet je ook nadenken over je GSM-gebruik en wat je eigenlijk allemaal gewoon te grabbel gooit in de digitale wereld. Veel mensen vermoeden niet wat ze allemaal openbaar maken door “onschuldige” apps te downloaden. En ik geef het toe, ook ik ben één van die mensen die vaak met zijn GSM verlijmd aan de hand door het leven gaat. Laten we allemaal onze schermpjes wat meer aan de kant leggen en wat vaker met onze neus in de boeken duiken. Ons volledig overgeven aan de goeie verhalen van oa JD Barker. Want “Het spel” is een zeer vermakelijk verhaal. Dit boek van Barker is trouwens een stand-alone. Dus aarzel niet om te starten in dit boek die verscheen op 23/05/2024. Bedankt Lannoo voor dit recensieexemplaar.